top of page
Zoeken
  • myshanukara

De verassingsbruiloft van Lizzy en Thomas

Een verjaargdagsfeest of toch niet?


Wauw wat een toffe bruiloft heb ik gehad bij brasserij Brasserie Koriander! Thomas en Lizzy zijn in oktober getrouwd, maar met een grote verassing voor hun gasten.

Alle genodigden komen binnen lopen, klaar om de verjaardag van Lizzy en Thomas te vieren. Lizzy is op die dag jarig en Thomas zou de volgende dag jarig zijn. Dat zouden ze samen vieren en daarom was iedereen bij elkaar gekomen om hun verjaardagen te vieren. De ceremonie meester (die eigenlijk de BABS is) vraagt iedereen een gangpad te maken door tegen over elkaar te gaan staan.


Als bruidsfotograaf krijg ik een seintje dat de Thomas (bruidegom) eraan komt en links achter mij zie ik Lizzie (bruid) aan komen lopen. Thomas ziet zijn bruid en kan het niet droog houden. Toch loopt hij door naar binnen en zie je de gasten bij zijn binnenkomst lachen en toch bedenkelijk kijken.

Kort daarna komt Lizzie en 2 dochters lopen uit de richting. van Landhuis de Oliphant. En op haar heup en de ander aan de hand. Al gaat het lopen wat langzaam, omdat oudste dochter vind het zo spannend dat dit zich uit in huilen en het liefst achter mamma blijft lopen.


Lizzy maakt haar entree en tranen beginnen te vloeien en je hoort hard geklapt. Gezien Lizzie haar prachtige jurk en pak van Thomas is het duidelijk dat het dit geen gewone verjaardagsfeest wordt.

Lizzy en Thomas nemen plaats op hun plek en iedereen loopt meer naar voren en kijkt met volle emoties en spanning naar de bruiloft en de BABS kondigt aan: Dit is geen verjaardagsfeest maar Lizzie en Thomas gaan TROUWEN.

Wat een mooi moment om al die emoties vast te leggen voor mij als fotograaf. Zoveel verschillende emoties tegelijk en in de tussentijd hoorde ik van verschillende mensen: “ik wist het wel” en “ik had een vermoeden”. Maar alle emoties waren wel eenduidig; Iedereen was blij en verrast.


De BABS vetelde het verhaal van Lizzy en Thomas en ook al ben ik het verhaal van het bruidspaar aan het vastleggen, luister ik ook mee. Vind het altijd zo leuk en mooi om de verschillende ontmoetingen te horen en de emoties die erbij komen kijken. Vaak met veel gelach en daarop volgend een traan van een of beide bruidsparen. Ik voel me dan zo happy en bevoorrecht dat ik deel mag maken van zulke momenten. Het zijn persoonlijke momenten die het bruidspaar mij als fotograaf toevertrouwd.

Wanneer je denkt dat alle verassingen voorbij zijn…. Guess again. Bij een trouwerij horen natuurlijk ook getuigen. Als je een verassingsbruiloft hebt waar haal je dan je getuigen vandaan? Ja precies uit het publiek. En zo sta je te juichen voor je zus en de ander voor haar broer en word je naar voren geroepen, nog meer tranen en verassende gezichten. De zus van Thomas en de broer van Lizzy worden naar voren geroepen om als getuigen op te treden tijdens het huwelijk.

Hierna zijn ze GETROUWD door de BABS! Iedereen mag tekenen en mag het bruidspaar mag door het gangpad rennen en tegelijktijd mogen de gasten met blaadjes gooien terwijl ze met hun tweeen en de kinderen snel door het gangpad rennen.


Nadat iedereen het bruidspaar heeft gefelciteerd gaan het bruidspaar, ik en de tweede fotograaf foto’s maken van het bruidspaar en hun dochters. Oudste dochter vond het toch maar niks voor de foto staan en draaide zich om! Gelukkig hebben wij (de tweede fotograaf en ik) genoeg ervaring om kinderen warm te krijgen en te betrekken bij de fotoshoot. Het is als bruidsfotograaf zo helpend om aan te sluiten aan de interesses van de kinderen, zoals liedjes doen het altijd goed. En pappa en mamma helpen altijd een handje mee met zingen. Zo ontstaat er een relaxte sfeer ontstaat waarin oudste dochter helemaal in haar element is. En een interactie van spontane momenten ontstaat tussen iedereen en hoe heerlijk is het om dat vast te kunnen leggen. Voor mij is het super om het bruidspaar te laten stralen als ze de foto’s terug zien. Hoe tof is het om de foto’s terug te zien en vooral dat gevoel te kunnen terughalen. Ik denk hierbij zelf aan foto’s en filmpjes die je terug ziet van een vakantie of toen van de je kinderen toen ze nog zo klein waren. Ik herinner dat moment als de dag van gisteren en kan alleen glimlachen. Dat is toch het leukste wat je iemand kan geven als fotograaf. Een tastbare herinnering en gevoel voor de rest van jullie leven.


Na de weddingshoot mag het feestje beginnen. Het is druk bij de Gin-bar en de serveerster lopen rond met hapjes en drinken. Weer een moment dat ik kan genieten als bruidsfotograaf uit Papendrecht. De energie die er los komt bij het dansen geeft mij weer energie. Iedereen is in hun element en hebben alleen oog voor de andere feest mensen. Niet bezig met hoe ze eruit zien, maar juist bezig met het gevoel dat de DJ bij ze los maakt. Het maakt het nog makkelijker met de live saxofonist die zijn prachtige deuntjes live meespeelt.

Wat een prachtige dag vol met prachtige emoties. Zulke dagen zorgen ervoor dat mijn werk als bruidsfotograaf niet als werk voelt. Maar als een passie die ik mag delen met het bruidspaar door hun verhaal van die dag te vertellen.
コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page